Pijn in heup tijdens rijden door FAI

Rij-technische vragen of opmerkingen.
willyr
Tölter
Berichten: 624
Lid geworden op: 06 feb 2011, 11:32
Locatie: Giekerk

Berichtdoor willyr » 27 nov 2014, 15:26

Er was al een topic over heup/lies/rug klachten na het rijden. Maar ik wil graag weten of er toevallig ook iemand op het forum is die ook last van FAI heeft en dus klachten tijdens het rijden. FAI staat voor Femoroacetabular Impingement, wat zich in de heup bevind.
Nadat ik veel in stoelzit zat, en last van mijn rug tijdens het rijden ging ik een paar jaar geleden over van boomloos naar een A-vormig zadel met weinig lepel. Ik klemde de laatste jaren steeds meer in mijn zadel en ook mijn bekken kon ik niet goed meer kantelen als ik op het paard zat. Ik kon letterlijk niet hoog mijn been over het paard zwaaien. Mijn knie ging ook zeer doen en mijn heup werd pijnlijk. Zodra ik mijn been voor het zadel leg, is die pijnklacht binnen een halve minuut over.
Na verschillende zadels en wat fysio ben ik naar de huisarts gegaan om een foto van mijn bekken aan te vragen. Hieruit blijkt dat ik dus gewoon letterlijk klem zit door extra botgroei op mijn heupkom. Dit fenomeen schijnt bij sporters voor te komen, en ook paardrijden wordt genoemd als oorzaak. Dat is een houding waarbij je met je benen erg gespreid zit. Ik ben doorgestuurd naar een orthopeed en behandeling is niet zo eenvoudig, misschien is er nog iemand die dit herkend of is behandeld?

Dit zijn wat Youtubefilmpjes voor op de mobiel met uitleg:

<a href='http://m.youtube.com/watch?list=PLI5xkD ... u5DAJCZjyA' target='_blank'>Fai pincer YouTube </a>

<a href='http://m.youtube.com/watch?list=PLI5xkD ... Uq04TMp_vw' target='_blank'>Uitgebreide uitleg FAI </a>

Terug naar “Rijden”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast